Curs Oficial de Monitors de l'ECE


Solencio de Bastarás (Serra de Guara - Huesca)
Aquesta va ser la sortida que més em va agradar del Curs Oficial de Monitors, que va muntar l'Escola Catalana d'Espeleologia per aquell temps.

Recordo molt especialment just en passar la boca, un flanqueig a pèl i amb motxilla a l'esquena, delicat per les preses que eren uns cilindres metàl·lics semblants a graons d'electron, que s'aguantaven miraculosament endinsats a la roca un puto cm, bé aquesta era la impressió que jo vaig percebre, realment eren barres de ferro per formigó armat i estaven introduïdes una tercera part dins la roca. Ah!, i els quatre llacs que vàrem passar en bot.

Aquí penjo unes fotografies del 18 de maig de 1975 amb companys del EDECA  i del SIS del Centre Excursionista de Terrassa.

"El Baño de las Ninfas" lloc típic per fer petar la xerrada, a nosaltres ens va donar per cantar-li una jota al Solencio; quina vergonya de lletra, xd! Fixeu-vos en la bufanda que porta el Moreno.

José Antonio Moreno García, jo, Isaac Hoyos Coll, Miquel Noguera Batlle, Joan Rosaura Raich i Pep Ortega Moreno al "Baño de las Ninfas"
Isaac Hoyos Coll,  jo, Miquel Noguera Batlle, Joan Rosaura Raich i Josep Ortega Moreno a Mont-ral el 17/09/2016

 


 

Compte! que el terra rellisca.

Tampoc n'hi ha per tant


  

Quina cova més xula!, encara no la coneixeu? Us la recomano sempre que no plogui.


 


Sala del bivac

Títol de l'època


A causa d'un accident de trànsit que vaig patir a prop de Jaca i posteriorment pel temps perdut a la mili, no vaig poder acabar les pràctiques necessàries fins dos anys més tard.

Va haver-hi un abans i un després d'aquest curs, tinc clar que em va servir força, per exemple vaig penjar els guants de rapelar i automàticament vaig deixar de cremar cordes, els pous ja no servien per trencar la barrera del so, la qual cosa reconec que era super-divertida i a la vegada un pèl arriscada.

Parche de monitor de la ECE

Aquesta cova és digna d'explorar, cosa que he fet en un parell d'ocasions, la segona del 24 al 26 de juny de 1977 en un simulacre d'espeleosocors.
Parche d'espeleosocors de la ECE
 Vaig fer el paper d'accidentat durant una bona estona i mentre que els meus companys em transportaven en llitera, jo abraonava els meus braços sobre totes les roques que quedaven al meu abast, "per si les mosques"
X 10! Aquest capsigrany, quasi em socarrima les pestanyes amb el puto carburo. Sortosament solament se'm va córrer el rímel.
Ara entenc el neguit d'un cirurgià entrant al quiròfan com a pacient.
Però en arribar al llac em va entrar un neguit de no sé què i em vaig negar a seguir amb el rol que m'havia tocat, no els hi va quedar més remei que canviar al ferit per uns quants petates.

Ni que fos endevinador, com un vaixell torpedinat per la proa i arribant a port a tota hòstia, la línia de flotació del bot que portava la llitera era la més adient... per fer gàrgares, buff!, me n'havia deslliurat d'una de bona.

Distintiu de braç
..............................................................................................................................................................................................

2a part




Lliurament d'una placa conmemorativa al refugi

                  

  

5 comentaris:

  1. Ostres Ferran! El Solencio! Quins records!

    El vivac era tot un "muntatge": l'hamaca, els reblons de la pared per penjar-la, el sac de dormir, la humitat, el fang, el sopar, ...

    Amb els de Terrassa encara ens hem anat veient de tant en tant, però amb el José Antonio, l'Isaac i tu us vaig perdre la pista fa un munt d'anys (o jo he agafat altres camins).

    Algunes d'aquestes fotos recordo tenir-les en alguna caixa. Són del Salvador Vives?

    Per cert, no tothom té un títol signat per l'Avendaño ;-)

    Molt bé pel blog!

    Miquel (el de les fotografies)

    ResponElimina
  2. Hola Miquel gràcies pel comentari, el Salvador m'ha confirmat que les fotos són seves.

    ResponElimina
  3. Quine al-legria llegir vos. Soc Isaac, estic visquen a Pamplona fa uns 18 anys, per raons de feina. Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isaac, molt content de saber coses de tu.
      Si vols afegir quelcom sobre aquesta sortida no et tallis i si vols contactar-me per e-mail, el trobaràs al meu perfil. Una abraçada!

      Elimina
  4. Ens retrobarem el 17 de setembre de 2016 a Mont-ral, VISCA!

    ResponElimina