Balma del Gai

En l'època en que passava les vacances a Moià per estar convalescent d'un accident de cotxe i just abans d'anar a la mili, vaig contactar amb el meu amic en Joan Surroca Arisa que per distreu-ram, em va acompanyar a la Balma de la font del Gai, a on ell havia remenat una mica.
Com que en aquells moments no estava massa ben vist anar de mani o diada, em va semblar prou important per tornar a fer la topo al dia següent, crèiem que era un taller de sílex.
Aquest petit abric està situat a 760 metres sobre el nivell del mar en el marge dret del torrent anomenat Gai, coordenades geogràfiques 41º 49’ 00” latitud N. i 2º 08’ 19” longitud E.

Fent de tastaolletes? No! se m'havia caigut un cargol de les ulleres. 10-9-1975
Informacions més recents ens han fet saber que:
És el jaciment epipaleolític més important de tot Catalunya.
La balma del Gai era un refugi d’estiu per a caçadors i recol·lectors que no hi feien vida permanent.
De fet, es tractava de poblacions nòmades que s’hi establien fins a la tardor. S’hi han trobat puntes de fletxa, restes de cargols i conills, banyes de cérvol, elements decoratius marins.
Va estar habitada entre 12.000 i 8.000 anys abans de Crist, un període de transició abans de l’aparició de les primeres societats agràries i ramaderes.


Que en Rafael Casanova (de Moià) em perdoni. 11-9-1975

 BIBLIOGRAFIA:

    3 comentaris:

    1. Hoa Ferran, Et felicito pel nom del teu Blog- La veritat es que m´agrada mes que l´altre, i hem produeix molta enveja, crec que ajuda a visitar-lo mes sovint.
      Estic molt d´acord i en soc un mes dels que empeny per que el ple contingut d´aquesta enyorada paraula, sigui el mes aviat possible una feliç realitat.

      Quim

      ResponElimina
      Respostes
      1. Hola Quim, en realitat el nom del meu blog no ha canviat, sí que ho ha fet el foto-muntatge de fons, encara que el teu punt de vista sobre el nom no el creia possible, ara em fa pensar.
        Escolta! tu que ets mecànic, no sé què em passa que ja no m'entra la marxa endarrere, li dono la volta al cotxe, o tiro endavant?

        Elimina
      2. Com va dir el Fermin Muguruza en el "Concert per la llibertat"
        ¡Ni un paso atrás! ni para tomar impulso.

        Elimina