Boreal Mali "QUIN TIMO"

Tant de bo us serveixi d'experiència...
Ja fa uns quants anys que la meva dona i jo vàrem decidir renovar les botes de muntanya i comprar-nos unes de més lleugeres.
Un cop a la botiga "Nus" del barri de Gràcia a Barcelona, vam triar les Mali de la marca Boreal (gramponables, de Goretex, etc.)
Després d'unes quantes sortides i algun període d'inactivitat, en plena excursió es va començar a desfer la part interna de la sola, fins arribar a quedar tal com ho podeu veure a les fotografies.

El meu parrell de botes

Es van desintegrar els dos parells, la goma tenia la consistència de la plastilina i es desfeia en serradures.
Li vaig consultar a qui me les va vendre i em va dir que efectivament havien sortit defectuoses i que la casa Boreal havia tornat diners però jo, ja no hi era a temps de reclamar.
També m'oferia reparar-les a Boreal pagant jo la sola, sortia car i desconfiava de la possible chapussa, "o sigui que a les escombraries"
Una cosa sí que els hi agraeixo a aquests de Boreal, vaig aprendre a patinar sobre roca mullada; 
com relliscaven les cabrones!
Trieu bé i no us en-penedireu

13 comentaris:

  1. Hola Ferran!

    Soc en Francesc Rodríguez i soc sabater de profesió, tinc les mateixes botes que tu tenies i encar duren, peró no trigaran gaire a fer-se mal bé.
    No crec que el problema sigui defectuos com et vam dir a la botiga, es bastant frequent,el problema es que aquest tipus de sola integral injectat a la bota al cap d'uns anys el material microposos del qual estan fabricats es pasa i es torna sorrenc i enganxos, dir-te que jo aquest tipus de reparació els estic fent al meu taller i estic cobrat uns 30€ o 35€ per reparació i el resultat es molt optim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabo de llençar 2 parells de sabates de carrer bastant noves, que tenia guardades al poble pel mateix problema.
      La sola era de POLIURETÀ i s'han desintegrat als 10 minuts de portar-les.

      Elimina
  2. Va bé saber-ho, si vols deixar un e-mail de contacte per si l'interessa a algú, endavant.

    ResponElimina
  3. Hola.
    Jo tambe he tingut aquest mateix problema amb varis parells de botes , sabatilles de muntanya e inclus botes de Ski de Fons-Randonne (Country).
    En diferents marques i sempre despres tindre-les inactives durant bastant temps.
    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Carai!!! i jo que pensava que aquestes coses nomes passaven en les compres per internet...
    Aprofito ja que estem de denuncies, per avisar a tot aquell que vulgui comprar a OPTICAMUKA d´Elx,(instruments de topo) s´abstingui de fer-ho. Solen estafar al incaut que pica.
    A mi en concret, van enviar-me un altimetre que no havia demanat, essent aquest mol mes barat. i no m´han volgut tornar els cales. Com es natural els he inetrpossat una demanda judicial. Atents dons no hi caigueu.
    Gracies per permetrem aquest comentari, i acontinuar la tasca!!!

    Quim

    ResponElimina
  5. Salutacions a tothom, les vostres opinions sempre seran benvingudes. GRÀCIES

    ResponElimina
  6. Te puedo reparar las botas de la misma forma que te fabriqué una mochila impermeable. Pero ahora te quedará más lejos el taller, ya que vivo en Chile.
    Saludos
    Julio Gálvez Barraza

    ResponElimina
  7. ¡Julioooo...un fuerte abrazo!
    No lo dudo , pues la mochila todavía aguanta. En mi perfil está mi e-mail de contacto, pásame el tuyo y te contaré cuatro cosas. Saludos

    ResponElimina
  8. Ja he tret les meves conclusions al respecte, és cosa de l'obsolescència programada i en aquest cas concret, del "POLIURETÀ" material del qual estan fetes les soles d'aquestes botes.
    No compreu cap bota ni sabates amb sola de poliuretà.

    ResponElimina
  9. Buenas. Tengo las mismas botas. las compre hace unos 14 años. a la sexta salida me quede con la suela de una de ellas como tu nos pones en la foto. Y paso lo tipico: las guardo, ya las llevare,etc... y han pasado 14 años. Las iba a tirar y escribi un correo a Boreal, puesto que me parecio que la bota era defectuosa al 100 por 100. Despues de mandarles fotos y demas, se ofrecieron a arreglarme las suelas por 30 euros (cambiadas) incluido envio a mi casa del paquete. La semana que vien las recibo, ya os contare

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francisco, quizás nos excedimos al tirarlas y teníamos que haberlas llevado a reparar.
      Si quieres enviarme fotos de la reparación (ferran6@gmail.com) las colgaré en esta entrada. Un saludo

      Elimina
    2. A mí me paso lo mismo tanto en mis Mali como en las Askole de mi mujer, mande un correo a Boreal y me dijeron que las suelas fabricadas a finales de los 90 y hasta que cambiaron el modelo de suela se veian afectadas por un hongo que las descomponia, resultado: cambio de suelas a coste cero de los dos modelos, solo pagamos portes, y como nuevas. Unas botas compradas en el año 96 y aun duras. Yo lo tengo claro, las próximas Boreal.

      Elimina
    3. Hola anónimo. ¿Tú consideras correcto pagar por unas botas fabricadas con material defectuoso, que te pueden dejar tirado en plena travesía y que la fábrica te vuelva a cobrar por rapararlas? Yo no. En tu caso no te cobraron la reparación, a Francisco Mena sí y a mí y a mi esposa nos dijeron en NUS, que las podrían reparar si pagaba.

      Elimina